Social

#asigurare #locuinta #csa #legea asigurarii obligatorii #unsar

Asigurarea obligatorie a locuintei se amana din nou

Companiile de asigurari cer Casei de Supraveghere a Asigurarilor modificarea legii asigurarii obligatorii a locuintei. CSA asteapta parerea Guvernului despre schimbarile cerute de asiguratori .

Introducerea asigurarii obligatorii pentru locuinte nu se va introduce de la 1 iulie 2009 . Intarzierea ar putea depasi chiar un an, pentru ca legea va fi modificata la cererea companiilor de asigurari.

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurari din Romania (UNSAR) cere aplicarea fransizei si s-a pronuntat impotriva plafonarii sumei asigurate.

Surse din Ministerului Administratiei si Internelor, citate de Cotidianul, sustin ca ministerul ar putea accepta cererile si amanarea introducerii legii. Guvernul are nevoie de credite pentru achitarea reasigurarii locuintelor si, momentan, valoarea lor ajunge la 120 de milioane de euro.

Asiguratorii cer aplicarea fransizei (partea din despagubire care va fi suportata de catre asigurat) in valoare de 200, respectiv 500 de euro pentru sumele asigurate de 10.000, si respectiv 20.000 de euro. Astfel, daca pagubele sunt mai mici de 200 sau 500 euro, societatea de asigurari nu plateste nimic.

UNSAR cere si eliminarea pragului sumei asigurate, de maxim 20.000 de euro. Companiile de asigurari vor expertiza fiecari locuinte si in concluzie sume asigurate si polite mai mari.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea