Social

#sistem de pensii #parlamentul european #artisti drepturi #scutire de impozite

Artistii romani isi apara drepturile in Parlamentul European

Un grup de 10 artisti romani, printre care Sofia Vicoveanca, Andreea Banica, Alexandru Arsinel si CRBL, s-a deplasat la Parlamentul European pentru a cere un sistem special de pensii, scutire de impozite si un fond comunitar al interpretilor.

Artistii sunt nemultumiti in principal de pensii si cer o reglementare a statutului lor in Uniunea Europeana.

"S-a cotizat ani si ani la rand. A venit revolutia si s-a dus firul. Nu mai sunt acte, banii care s-au strans nu se mai gasesc", a declarat cantareata de muzica populara Sofia Vicoveanca.

Totodata, artistii se plang de diferentele mari de bani care le revin din drepturile de autor si de impozite.

"Scutirea de impozite, daca s-ar putea lua la nivelul Uniunii Europene o lege care sa vizeze toate tarile... S-ar putea crea un fond european la care sa poata accesa artistii aflati in suferinta", a declarat actorul Alexandru Arsinel.

Aceasta masura a venit la initiativa europarlamentarului Petru Luhan, care a propus ca artistii din Uniunea Europeana sa detina un card social cu ajutorul caruia sa le fi inregistrate toate contractele pe care acestia le incheie.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea