Social

Articolul 200 a marsaluit prin centrul Bucurestilor

La patru ani dupa ce Parlamentul a scos din Codul penal articolul 200, ce-i arunca in puscarii , vreo doua sute de homosexuali si lesbiene au indraznit simbata un mars menit sa anunte natia ca si ei au dreptul sa existe.
Inconjurati de jandarmii transpirati nu atit de la soare, cit de la stresul unei atare misiuni, manifestantii s-au pus in miscare la fintinile din Piata Unirii, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, spre Parcul Tineretului. Homosexualii au convenit sa nu apara despuiati, ci doar cu o banderola pe brat sau cu o eticheta la piept, GAY FEST 2005. Doar citiva travestiti au indraznit sa apara in rochite, pe tocuri si sulemeniti, astfel ca mai ales asupra lor aveau sa caute privirile bucurestenilor ce umpleau trotuarele. Abia se urni coloana, in care se infiltrasera activisti ai drepturilor de tot soiul, politisti in civil, dar si ziaristi speriati ca vor fi trasi in poze alaturi de copilele cu testicule, ca asupra mergatorilor incadrati de bastoane si casti se napustira strigatele trecatorilor. Un mustacios cu o statie in mina, seful dispozitivului de jandarmi, racnea la sergenti sa tina strinsa coloana. Gospodari in maiouri albe se holbau de la balcoane, elevi veniti in excursie fotografiau sub privirile amuzate ale dirigintilor, iar tigani tatuati strigau de pe margine Huo, bulangiilor!. Mustaciosul era pulbere de nervi. Statul hotarise pentru ei libertate, iar jandarmii, bratul statului, isi faceau datoria.
Fiti blestemati, nelegiuitilor!

Dintr-un grupuscul de barbi disciplinate de pe trotuar se itira citeva pinze albe, cu indemnuri la credinta ortodoxa. Ba, aveti autorizatie?, racni mustaciosul, si intr-o clipita pinzele albe dimpreuna cu barbile disparura sub bastoane. Un taximetrist nimeri in miezul coloanei, in fata unui rind de lesbiene inlantuite de git. Incerca sa faca la dreapta, ochii i se bulbucasera, era dezorientat. Mustaciosul aproape ca isi smulse parul din cap: Ce-i cu tine, aici, ba, dispari! - si bulbucatul apasa strasnic pedala. O batrina trupesa, imbracata in negru , urmarea coloana si striga cu miinile pilnie la gura: Fiti blestemati, nelegiuitilor! Strada arunca urlete groase. Homosexualii raspundeau cu un cor de chiuituri subtiri, un fel de chiuit de fete bete. Dintre marsaluitori, unul palid, Cristi, 19 ani, stilist, ii striga partenerului sau, Soro, am dat interviu la PRO TV, auzi, soro, o sa apar la stiri! Striga si tu ceva!, il indemna celalalt. Ce sa strig, fa, ca au fost si ei macar o data, in copilarie, homo, astia de pe margine sa ma linga in ,!, i-a raspuns stilistul, pronuntind apasat ceea ce el nu are, ca au numai femeile.

Citiva jandarmi au zbughit-o pe trotuar si i-au prins intr-un cerc pe cei cam la cincizeci de tineri de la Noua Dreapta, ce agitau insemnele organizatiei lor si strigau Moarte poponarilor, rusine, rusine sa va fie!. Au aruncat si cu doua, trei icoane spre demonstranti, ba chiar a explodat si o petarda, dar nimeni n-a fost ranit. Jandarmii i-au blocat si i-au urcat in citeva dube.
Festival, nu parada

In aer plutea miros de ciomageala. Marsaluitorii au iutit pasul. Pe acoperisul unui bloc, vreo zece muncitori ce lucrau la izolatia imobilului oprisera treaba si se zgiiau la strada. Homosexualii agitau pancardele cu OUT AND PROUD, pozind cit mai lasciv pentru fotoreporteri si la camerele televiziunilor. Unul dintre ei, inalt, subtire, imbracat in negru, cu pletele strinse, zice ca de 25 de ani asteapta marsul asta. Acum are 42, il cheama David, si se jura ca-i contabil. Incearca sa nuanteze: Aici avem un GAY FEST, in Vest se tin Paradele Gay, acolo poti fi mindru ca esti homo.

La 19.04, linga statia de metrou Tineretului, jandarmul mustacios anunta printr-o portavoce ca marsul s-a incheiat aici. Lesbinele imbracate mai ambiguu s-au amestecat in multimea ce cobora in subteran, iar cei cinci travestiti se incuiasera intr-o dubita a lor, pe care filfiia steagul Romaniei. Linga masina, patru jandarmi il inconjurau inca pe organizatorul marsului, Florin Buhuceanu, liderul Asociatiei Accept. Incepu sa ploua pe bune. Prin geamurile dubitei, obraznicaturile se mingiiau intre ele, atingindu-si picioarele in ciorapi de dama, pina sus, mult sub fuste. Pozau la celularele cu camera foto ale curiosilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea