Social

Arta contemporana a inregistrat la Buenos Aires un record al vizitatorilor

Arta contemporana a depasit recordurile in materie de public si vanzari in weekendul trecut la Buenos Aires cu ocazia celei de a 17-a editie a Arteba, eveniment la care au luat parte galerii si colectionari , artasi de calitatea operelor latino-americane, relateaza AFP.

Arteba, la care au participat 80 de galerii si sute de artisti, a inregistrat un numar de peste 120.000 persoane, cu aproape 20% mai mult decat in anul precedent. "Foarte multe opere s-au vandut la editia din acest an", a declarat pentru AFP seful biroului de presa al Arteba, fara sa furnizeze, insa, statistici exacte, vanzarile ramanand confidentiale.

Florencia Braga Menendez, care conduce una dintre cele mai importante galerii de arta contemporana din Buenos Aires le-a relatat reporterilor AFP ca a vandut aproape zece dintre operele expuse la stand, dintre care una semnata Leon Ferrari, artist argentinian ale carui lucrari depasesc 100.000 dolari fiecare si care a primit Leul de Aur la editia trecuta a Bienalei de la Venetia.

"Argentina este probabil tara care ofera, in materie de arta contemporana, cel mai bun raport calitate-pret", a declarat Daniel Maman, directorul unei alte galerii de succes din Buenos Aires, si a adaugat ca este nemultumit de cum sunt apreciati artistii argentinieni si latino-americani. "Arta argentiniana este produsul exporturilor mai ieftine ale tarii, desi operele sunt de multe ori demne de un muzeu", a mentionat Maman.

Artistii latino-americani care locuiesc in Statele Unite sau in Europa isi vand operele de arta de cinci sau sase ori mai scump decat in tarile lor de origine, a declarat Facundo Gomez Minujin, presedintele Arteba, in cadrul unui interviu acordat AFP.

Totusi, interesul pentru artistii din America Latina a inceput sa creasca in Statele Unite si in Europa. Miercuri, un tablou al pictorului Rufino Tamayo a fost vandut la New York pentru sapte milioane dolari, chiar daca opera sa, "Trubadurul", a fost evaluata la doua sau trei milioane dolari. "Dovada ca se petrece ceva", a subliniat Daniel Maman.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea