Social

Aroma de cafea te scapa de oboseala

Cercetatorii japonezi cred ca aroma boabelor este suficienta pentru a alunga somnul din creier , potrivit unui nou studiu. Oamenii de stiinta sustin ca aroma boabelor proaspat macinate si nu bautura in sine alunga somnul si oboseala din creier.

Expertii spun ca substantele chimice extrase din cafea si raspandite in aer pot constitui o metoda de a revigora persoanele obosite. Cercetatorii de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, au tinut 16 cobai treji, timp de 24 de ore, dupa care i-au expus la aroma boabelor de cafea.

Specialistii au descoperit apoi, in urma analizelor creierului acestora, ca mirosul cafelei a impulsionat activitatea unor gene cheie care promoveaza supravietuirea celulelor in organism si reduc anxietatea.

Prof. dr. Yoshinori Masuo, coordonator al studiului, este de parere ca aroma cafelei este suficienta pentru a elimina o parte din stresul provocat de lipsa de somn si oboseala. Studiile vor fi continuate.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea