Social

#saddam hussein #fbi #arme de distrugere in masa

"Armele de distrugere in masa" din Irak erau doar o tactica de intimidare a Iranului

Desecretizarea dosarului FBI asupra lui Saddam Hussein a scos la iveala informatii socante. Hussein a marturisit in timpul unui interogatoriu ca a intretinut aparenta ca Irakul detine pentru a intimida Iranul.

Inainte de executia din 2006, fostul lider al Irakului i-a marturisit agentului FBI George Piro ca a vrut sa faca lumea sa creada ca detine arme de distrugere in masa pentru a nu parea vulnerabil in fata Iranului.

"Hussein credea ca Irakul nu poate da o impresie de slabiciune in fata inamicilor sai, si in special in fata Iranului", a scris agentul special FBI George Piro, citat de Adevarul.  "In opinia sa, inspectorii ONU le-ar fi aratat iranilor exact unde sa loveasca pentru a provoca maximum de pagube Irakului", a mai explicat agentul.

Fostul lider Irakian a sustinut ca toate armele de distrugere in masa detinute au fost eliminate cu ani in urma de inspectorii ONU sau distruse la ordinul lui. El a negat si orice cu Al-queda motivand prin faptul ca "in fanaticii religiosi nu poti avea incredere''.

"Daca as fi avut asemenea arme, le-as fi folosit in lupta cu SUA", a spus resemnat Hussein, conform dosarului FBI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea