Social

#armator #pirati #onu #blocada #navala

Armatorii cer o blocada navala de-a lungul coastelor somaleze

Armatorii reuniti luni la Kuala Lumpur au cerut Organizatiei Natiunilor Unite sa instituie o blocada navala de-a lungul coastelor somaleze, pentru a combate pirateria.

In cadrul unei conferinte regionale de la Kuala Lumpur pentru securitatea maritima, companiile maritime au cerut, de asemenea, o clarificare a regulilor de interventie, pentru a permite vaselor sa intercepteze si sa urmareasca in justitie piratii care actioneaza in Golful Aden, informeaza AFP.

Daca actele de piraterie nu inceteaza, acest lucru va avea consecinte grave asupra comertului mondial, 90% din acesta folosind transportul maritim. "ONU ar trebui sa trimita o misiune maritima de mentinere a pacii. Piratii se vor gandi de doua ori inainte sa actioneze", a declarat Yohei Sasakawa, presedintele Nippon Foundation de la Tokyo, care actioneaza pentru ameliorarea securitatii vaselor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea