Social

# armata in strada # armata romana # coronavirus romania #coronavirus

Armata scoasa in strada! Ministrul Apararii le transmite romanilor ca nu trebuie sa se teama

Incepand de ieri, pe strazile din Bucuresti si nu numai, au inceput sa apara masini ale armatei. Ministrul Apararii le transmite romanilor ca nu este cazul sa se sperie. Peste 10.000 de militari sperijina in acest moment Ministerul de Interne in lupta cu temutul coronavirus.

„Aceasta nu inseamna decat ca Armata contribuie alaturi de celelalte forte la reducerea riscului de contaminare care ne paste pe toti”, a precizat colonelul Spanu care a adaugat, ca numarul de 10.000 de militari poate fi oricand marit, in conditiile in care Ministerul Apararii dispune de „forte si mijloace suplimentare in rezerva”, informeaza digi24.ro.

Ministrul Nicolae Ciuca le-a transmis romanilor ca implicarea armatei in lupta cu noul coronavirus reprezinta doar o mana intinsa catre populatie, in primul rand pentru a impiedica cresterea numarului de imbolnaviri. Dar nu va fi singura misiune a armatei, potrivit stirileprotv.ro.

Nicolae Ciuca, ministrul Apararii Nationale: „Obiectivul nostru principal este de a sprijini populatia de a fi in masura sa raspundem la orice nevoie pe care cetatenii Romaniei o vor avea si militarii vor fi in masura sa purceada la ajutorarea lor. As dori ca populatia sa inteleaga inca de la inceput ca nu este vorba despre o angajare militara, nu vom folosi tehnica si echipamente grele”, a precizat ministrul asigurand cetatenii ca nu au motive sa se sperie atunci cand vad soldati si vehicule militare pe strada.

Militarii vor fi si la granite, alaturi de politistii de frontiera. Mai mult, efective ale armatei vor ajuta si la distribuirea materialelor sanitare de protectie catre spitalele din tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea