Social

#armata israel #apel rezervist #negocieri egipt

Armata israeliana trimite rezervisti in Gaza

Un responsabil al Ministerului israelian al Apararii, Amos Gilad, este asteptat, luni, in Egipt pentru noi discutii cu privire la o eventuala incetare a focului in Fasia Gaza .

Intre timp, autoritatile israeliene au decis desfasurarea rezervistilor pe frontul din Fasia Gaza, informeaza AFP.

Amos Gilad, care s-a deplasat si saptamana trecuta la Cairo, urmeaza sa discute cu seful serviciilor egiptene de informatii, Omar Suleimane, om-cheie in aceste negocieri delicate.

Oficialul egiptean ar urma sa continue discutiile, separat, cu o delegatie a Hamasului, gruparea palestiniana care detine controlul in Fasia Gaza, unde aproape 900 de persoane au fost ucise in ofensiva israeliana. Pe teren, armata israeliana a efectuat duminica incursiuni in cartiere periferice ale orasului Gaza, iar aviatia a efectuat 60 de raiduri asupra enclavei palestiniene.

Trimiterea catorva mii de rezervisti in Fasia Gaza, anuntata duminica de posturile israeliene de televiziune, ar putea indica lansarea unei a "treia etape" in ofensiva militara, cu asalturi asupra oraselor si taberelor de refugiati , dupa bombardamente aeriene si desfasurarea trupelor la sol. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea