Social

#armata #sporuri #functionari publici #politisti #medici #magistrati

Armata este pe primul loc la sporuri

Sporurile amenintate cu taierea de catre Guvern sunt salvate unul cate unul. Bugetarii din sanatate si educatie au primit asigurari ca nu li se vor taia din sporuri si functionarii publici au amenintat cu greva generala si si-au imbunatatit si ei situatia. Armata ramane pe primul loc la numarul de sporuri acordate.

Prin taierea a 20 dintre cele circa 27 de sporuri ale bugetarilor din administratie, cum ar fi cele pentru cunoasterea limbilor straine sau pentru orele suplimentare, Guvernul ar fi vrut sa faca economii de peste 400 milioane de euro in 2009.

Angajatii institutiilor militare au peste 40 de sporuri care includ: solde de merit si de grad, indemnizatii de comanda si de dispozitiv, sporul de cifru, sporul pentru soferi, spor pentru protectia demnitarilor, sporul de conditii periculoase, prime de parasutare si de scufundare etc.

Pe locul al doilea in topul sporurilor se afla functionarii, cu cele 27 de bonusuri, printre care sunt cele de confidentialitate , de mobilitate, de cunoastere a limbilor straine, de izolare). Urmeaza politistii si cadrele medicale cu 20 de sporuri, conform Romania Libera.

Premierul Emil Boc a declarat sambata ca Executivul nu intentioneaza sa afecteze sistemul educational prin eliminarea de sporuri privind deplasarea profesorilor in mediul rural si a sporurilor dascalilor de la tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea