Social

Arhitectul sef al Londrei are solutii pentru problema traficului bucurestean

Solutia pentru traficul aglomerat din Bucuresti este transportul public, sustine arhitectul sef al Londrei. Acesta il sfatuieste pe viitorul primar al Capitalei sa nu investeasca in strazi si poduri suspendate.

Arhitectul capitalei britanice, Peter Bishop, aflat pentru a doua oara in vizita la Bucuresti, are solutii londoneze pentru haosul din traficul dambovitean.

"Bucurestiul trebuie sa-si rezolve problema traficului. Si nu o va rezolva construind mai multe strazi pentru masini. Am incercat si noi, au mai incercat si altii si tot ce obtii este sa aglomerezi din ce in ce mai tare traficul", a explicat Bishop. Arhitectul crede ca bucurestenii ar putea fi convinsi sa renunte la masinile personale in favoarea autobuzelor, tramvaielor sau a mersului pe jos.

"Daca se va investi in drumuri pietonale sigure si in rute pentru biciclete , intr-un sistem nou de transport public oamenii pot fi convinsi sa foloseasca mijloacele de transport in comun in locul masinii personale, acolo unde se poate", crede arhitectul sef al Londrei.

Peter Bishop mai spune ca raul Dambovita nu este exploatat deloc. "Apa este un bun de mare valoare pentru cele mai multe orase europene . Stiu ca acest rau ( Dambovita n.r.) este canalizat dar inghesuit de betoane si strazi aglomerate", a spus el. Arhitectul Londrei crede ca Dambovita ar putea deveni un loc de recreere pentru locuitorii Capitalei si o atractie pentru turistii straini.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea