Social

Mormantul lui Alexandru cel Mare, intr-un final descoperit

Arheologii greci au facut recent una dintre cele mai mari descoperiri, in timpul unei excavatii in orasul grec Amphipolis, din Serres. Acestia sustin ca au gasit mormantul lui Alexandru cel Mare, rege al Macedoniei, a carui moarte este inca un mister.

Mormantul pe care arheologii l-au descoperit are o circumferinta de 498 de metri, iar perfectiunea cu care a fost realizat este o dovada ca acesta putea fi construit doar pentru un rege. Mormantul a fost realizat din marmura de calitate superioara si are o lucratura deosebita.

Alexandru cel Mare, regele Macedoniei, a murit in conditii destul de suspecte. Nici pana in prezent nu se stie daca acesta a murit din cauza malariei sau daca a fost otravit.

Totodata, alti istorici spun ca acesta ar fi murit din cauza unei febre tifoide contractate de la prietenul sau Hefaiston, in timp ce altii sunt de parere ca s-ar fi imbolnavit de gripa aviara, meningita sau ca ar fi avut o boala venerica ori o maladie hepatica.

In privinta locului in care a fost inmormantat nu se stiu de asemenea foarte multe lucruri. Desi s-au vehiculat o serie de legende, niciuna dintre acestea nu a avut pana acum un suport in realitate.

Sursa foto: stireazilei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea