Social

#cornel penescu #dna #dare de mita #fc arges #gheorghe constantin #arbitraj #liviu ilie facalet

Arestarile din fotbal, pornite de o spaga la OPC

Ancheta DNA asupra arbitrajului romanesc a pornit de la o ancheta in care managerul firmei lui Cornel Penescu dadea mita la Protectia Consumatorilor.

Scandalul care a zguduit Comisia Centrala a Arbitrilor a fost la inceput o simpla ancheta asupra spagilor la OPC. Managerul hipermarketului Pic, detinut de Conrel Penescu, patronul FC Arges, a mituit cu 4.000 euro fostul inspector-sef al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Arges, Dan Libertatu.

In schimbul banilor, inspectorul OPC, nu a amendat magazinul pentru neregulile constatate si l-a informat pe managerul acestuia despre data viitoarelor controale, conform Cotidianul.

Interceptarea convorbirilor telefonice ale managerului Liviu Ilie Facaleata, aghiotantul lui Penescu, a dus la descoperirea mitelor date arbitrilor din Liga I pentru favorizarea FC Arges.

Facaleata este cel care ducea banii arbitrilor dupa partide. Valoarea mitei, intre 5.000 si 15.000 euro, era stabilita in functie de prestatia arbitrului.

Meciurile din atentia procurorilor sunt Gloria Bistrita-FC Arges (scor 2-0), FC Brasov-FC Arges (scor 1-0) si FC Arges-Universitatea Craiova (scor 1-1) si FC Vaslui-FC Arges (scor 0-1), iar arbitrii suspectati de relatii mai vechi cu Penescu sunt Aurelian Bogaciu , Marcel Savaniu , Tiberiu Lajos si Sorin Corpodean.

Procurorii DNA au cercetat datele contabile ale SC PIC SA, din care au descoperit ca Facaleata ridica sumele de bani din societatea comerciala dupa meciuri sub diverse pretexte "avans patron" sau "creditare societate", dupa indicatiile lui Penescu.

 

Citeste si 

Gheorghe Constantin si-a dat demisia de la sefia CCA

Greseli si coruptie pentru zece arbitri romani

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea