Social

#arcul de triumf #deschis publicului #circulatie restrictionata

Arcul de Triumf, deschis publicului

Arcul de Triumf poate fi vizitat sambata si duminica, la implinirea a 150 de ani de la Unirea Principatelor Romane .

Accesul in interiorul Arcului de Triumf va fi permis intre orele 10,00 si 17,30, putand fi vizitate expozitii de fotografie, film, cu exponate specifice muzicii militare, efigii din bronz si machete, precum si o foto -expozitie ' Marea Unire de la 1918'.

Totodata, Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, organizeaza un ceremonial cu echipamente si armament de epoca, fiind reconstituite momente ale istoriei militare a Romaniei din perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza . Sambata, la intersectia dintre bulevardele Kiseleff si Constantin Prezan, Asociatia 'Traditia Militara' va executa, intre orele 12,00 si 12,30, o serie de exercitii si manevre militare in timpul carora vor putea fi admirate uniforme de infanterie - modelul anului 1859, de vanatori pedestri - modelul anului 1860 si replici de arme - model 1898. Ceremonialul se va incheia cu o defilare pe sub Arcul de Triumf.

Potrivit Brigazii Politiei Rutiere a Capitalei, pentru organizarea manifestarilor, sambata, intre orele 12,00 si 13,30, traficul va fi restrictionat in zona Arcului de Triumf.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea