Social

#numar real de cazuri # bolnavi covid #capacitate maxima #raed arafat #pacienti #spitale

Arafat: “Spitalele, la capacitate maxima. Cifra reala a cazurilor ar putea fi mai mare”

Secretarul de stat Raed Arafat ca spitalele ajung incet, dar sigur la capacitate maxima, precizand totodata ca cifra reala a persoanelor infectate cu noul coronavirus este mult mai mare.

“Spitalele covid ajung incet, incet la capacitate maxima. Este important sa avem un numar de paturi suplimentare.

La modul in care creste numarul de cazuri, sunt convins ca aceste spitale vor trata pacienti Covid-19. Spitalele covid ar putea sa nu mai fie suficiente, in ele sunt tot mai multi pacienti. E normal in etapa urmatoare sa avem paturi in plus.

Nu toate unitatile spitalicesti au spatii pentru a realiza aceste circuite. De exemplu ajunge un pacient dupa un accident, este operat, i se face test Covid si ne trezim ca este pozitiv. El trebuie sa continue tratamentul acolo. Pentru binele pacientului el trebuie sa fie tratat in siguranta.

Este clar ca avem persoane pozitive care poate ca nici ele nu stiu, de aia trebuie purtata masca in fiecare zi. Nu pot sa va zic un numar. Cifra reala a cazurilor ar putea fi mai mare.”, a declarat secretarul de stat la receptie, portivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea