Social

#mesaj raed arafat #scadere numar covid #raed arafat #relaxare

Arafat, despre umarul de cazuri noi de coronavirus: "Observam un trend usor descendent. Nu trebui sa fie un mesaj de linistire, ci de precautie"

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, a vorbit astazi despre scaderea numarului de cazuri de coronavirus, dar si despre masurile ce urmeaza sa fie luat in perioada urmatoare. Potrivit secretarului de stat scaderea numarului de persoane infectate nu trebuie sa fie un mesaj de liniste si relaxare, ci unul de precauti, astfel incat numarul sa scada tot mai mult.  

 

"La acest moment se observa un trend usor descendent. Dar asta nu trebuie sa fie un mesaj de linistire, ci de precautie, astfel incat sa mentinem acest trend. In ultimele zile, impreuna cu domnul ministru Tataru, am avut discutii cu doua regiuni, Bucuresti-Ilfov si intreaga zona de sud, am avut discutii cu toate spitalele care sunt de urgenta, spitale COVID, medici sefi sectii ATI si UPU, managerii spitalelor, directorii DSP-urilor (...) S-a discutat mai mult despre modul de gestionare a cazurilor si mai ales cresterea in continuare a locurilor la terapie intensiva, acolo unde este personal si este posibil.

In ultimele 48 de ore am distribuit 49 de ventilatoare suplimentare la cererea spitalelor care au avut capacitatea sa creasca numarul paturilor de terapie intensiva. Deja primele teste rapide de antigen au sosit in tara. Astazi vor fi distruite catre camerele de garda, deci in prima linie. De saptamana viitoare vor incepe sa ajunga restul de 3 milioane si vom incepe sa distribuim la serviciilor de ambulanta si acolo unde ne indica Ministerul Sanatatii. Cele trei milioane de teste speram sa le primim pana la finele anului", a afirmat Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea