Social

# doze vaccin # vaccin romania #raed arafat #declaratii #romania #vaccinare

Arafat: Daca raman doze nefolosite se poate vaccina

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat ca in cea de-a doua etapa de vaccinare, daca raman doze nefolosite, se poate vaccina oricine. Asta pentru a nu se pierde doze de vaccin, cum s-a intamplat pana acum.

 

„Intentia de la Comitet este sa nu se piarda nici o doza. Ce inseamna acest lucru? Daca vezi ca s-au inscris atatia si au venit doar atatia, atunci la diferenta de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat si doresc sa se vaccineze si le folosesti. Chiar daca oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectiva, nu s-au inscris inca. Asta s-a folosit si in alte tari. Oamenii care se inscriu trebuie sa fie responsabili. Daca te-ai inscris, atunci te duci. Daca nu vrei sa te duci, nu te inscrii”, a declarat Arafat, pentru DigiFM.

De asemenea, Arafat a precizat ca Romania va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon sase doze de vaccin anti COVID produs de Pfizer/Biontech.

„Nu e chestie de modificare de prospect, este chestie de modificare a seringilor. Seringile au un asa zis spatiu mort, adica se pierde o parte din doza si atunci daca se foloseste alt timp de seringi, cu un spatiu mort mult mai mic , se pot folosi 6 doze in loc de 5 doze. A sasea doza se pierdea in spatiul mort al seringii, adica ramanea o parte din lichid in seringa. Daca vom aplica noile seringi, si Romania va avea noile seringi, atunci se va putea folosi si a sasea doza, care altfel era pierduta”, a mai spus Arafat, la DigiFM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea