Social

# coronavirus bucuresti # cazuri coronavirus #raed arafat

Arafat: Creste presiunea pe spitale, iar populatia trebuie sa inteleaga ca este resposabila pentru limitarea raspandirii coronavirusului

 

 

In Capitala situatia este din ce in ce mai ingrijoratoare. Creste alarmant numarul de infectari, iar acest lucru este confirmat si de seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat.

Arafat a declarat astazi la inceputul sedintei de guvern de la palatul victoria ca in perioada 6-10 decembrie, s-a inregistrat in Capitala un numar ”suplimentar” de 9070 cazuri de infectare cu Covid in randul populatiei. Arafat avertizeaza ca „o sa avem o presiune mai mare pe zona medicala in Bucuresti si zone limitrofe. Poate ca va fi nevoie sa transeferam pacienti catre zonele unde presiunea nu este asa de mare".

"Cu domnul Tataru vom avea o sedinta cu managerii de spitale, cu sefii de la ATI si UPU. Am vorbit de intensificarea controalelor si a gradului de implementare a masurilor deja existente si cu prefectul Capitalei. (...) Incidenta nu este singurul factor luat in calcul in lista de masuri (...) Colaborarea populatiei este cea mai importanta", a afirmat Arafat, potrvit realitatea.net.

Cu acest prilej, seful DSU a anuntat achizitia de noi echipamente medicale menite sa ajute unitatile medicale din Romania in lupta cu pandemia. Vorbim despre 500 de generatoare pentru oxigen care au fost deja distribuite catre spitale.

"Vor mai fi inca 500 (generatoare pentru oxigen achizitionate -n.r.). Si se are in vedre achizitia unora de capacitate mai mare. Totusi, populatia trebuie sa intelega care este responsabilitatea sa pentru a limita raspandirea", a mai spus Arafat, potrivti sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea