Social

Aproximativ 5 la suta dintre profesorii activi din Romania sunt pensionari

Aproximativ 5 la suta dintre profesorii care predau in prezent in Romania sunt pensionari , iar numarul lor este in continua crestere in ultimii ani, in timp ce personalul din invatamant este tot mai putin numeros de la an la an, releva date ale Institulului National de Statistica.

Invatamantul romanesc se confrunta de cativa ani cu o lipsa de cadre didactice si, din aceasta cauza, imbatraneste constant. Un profesor din trei are peste 50 de ani , iar numarul profesorilor care depasesc 50 de ani creste anual cu un procent.

Aria unde se predau cei mai multi dintre profesorii pensionari este invatamantul primar si gimnazial.

Numarul tinerilor care se implica in sistemul educational scade anual, din 2004 pana in prezent numarul profesorilor sub 30 de ani a scazut cu 17 procente . La fel, scade constant si numarul total al cadrelor didactice. In fiecare an, mai bine de un procent din numarul total al cadrelor didactice renunta la invatamant. Daca in 2004 predau aproximativ 286.000 profesori in toata tara, anul trecut erau inregistrati in sistemul de invatamant 277.000.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea