Social

Aproximativ 20% dintre soldatii americani care se intorc din Irak sufera de tulburari psihologice

Aproape 20% dintre militarii americani care se intorc din Irak si Afganistan sufera de tulburari psihologice sau de depresii majore, dar numai jumatate dintre ei solicita ingrijire medicala, se arata intr-un raport al RAND Corporation, publicat joi, relateaza AFP.

Studiul a fost desfasurat pe un esantion de 1.965 de militari provenind din 24 de regiuni ale tarii. Incepand din octombrie 2001, aproximativ 1,6 milioane de soldati au fost trimisi in razboaiele din Irak si Afganistan.

Dintre cei 20% (300.000) de fosti combatanti care prezinta sindromul de stres post-traumatic (SSPT) si depresii, jumatate afirma ca au fost martori la moartea sau ranirea grava a unui coleg. Aproximativ 45% au vazut civili ucisi sau grav raniti, iar 10% spun ca au fost ei insisi raniti si internati .

Rata aparitiei SSPT si a depresiei grave este mai ridicata in randul puscasilor marini si infanteristilor. De asemenea, astfel de tulburari apar in proportie mai mare in randul femeilor si hispanicilor, dar factorul comun este intotdeauna expunerea la conditii de lupta.

Totusi, aproape jumatate dintre soldatii care sufera de tulburari psihologice nu cer ajutor medical pentru ca se tem ca acest lucru le va afecta mai tarziu cariera. Iar atunci cand apeleaza la ajutor specializat, jumatate dintre ei nu obtin decat ingrijiri minime.

Cercetatorii au evaluat ca SSPT si depresiile aparute in randul soldatilor vor costa Statele Unite 6,2 miliarde de dolari in decurs de doi ani de la trimiterea lor in teatrele de operatiuni.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea