Social

Apropiatii lui Saddam Hussein, condamnati la inchisoare

Aghiotantii lui Saddam Hussein au fost condamnati, anunta AFP. Fostul vice-premier irakian din perioada lui Saddam, Tarek Aziz si Ali Hassan al-Majid, cel poreclit " Ali Chimicul ", au fost condamnati de catre un tribunal irakian la 15 ani de inchisoare, sub acuzatia de " crime impotriva umanitatii ".

Tarek Aziz si Ali Hassan al-Majid au fost judecati impreuna cu alti sase oficiali care au activat in timpul regimului Hussein de catre un tribunal irakian, riscand pedeapsa cu moartea. Au primit insa numai pedeapsa cu inchisoarea, cate 15 ani de fiecare, fiind gasiti vinovati de implicare in executia a 42 de comercianti irakieni, in 1992.

Tarek Aziz a fost vice-premier al Irakului incepand cu 1979 si pana la inlaturarea lui Saddam de la conducerea Irakului, in 2003.

Ali Hassan al-Majid a fost timp de 35 de ani, mana dreapta a lui Saddam Hussein. Ali “Chimicul”, asa cum a fost supranumit a fost cel care a ordonat bombardarea cu gaz a orasului Halabja in 1988, in care au fost raniti mii de oameni. Ali, care era si var cu Saddam, a condus revolta militara care a adus la putere partidul Baas, in 1968 dar si campanii anti-kurde, in care si-au pierdut viata peste 150 de mii de oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea