Social

Aproape 1.000 de politisti vor supraveghea punctele de trecere a granitei din sud-estul tarii

Aproape o mie de politisti de frontiera vor supraveghea punctele de trecere a granitei din sud-estul tarii in perioada sarbatorilor de Paste si de 1 Mai, efectivele fiind suplimentate deoarece se asteapta ca traficul in vami sa creasca in aceasta perioada, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvint al Directiei Politiei de Frontiera Constanta , Marius Niculescu, a declarat, miercuri, ca in perioada urmatoare se asteapta un trafic crescut al cetatenilor romani si straini prin punctele de trecere a frontierei de la Vama Veche, Negru Voda si Ostrov, situate la frontiera romano-bulgara, unde controlul este efectuat in comun de autoritatile celor doua state.

Conducerea Politiei de Frontiera Constanta a decis sa suplimenteze personalul care desfasoara activitati in punctele de trecere, dar si sa mareasca numarul arterelor de control atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire. Aproximativ 950 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control la frontiera, cei mai multi apartinand I.J.P.F. Constanta, dar si  I.J.P.F. Tulcea, Ialomita si Braila.

Si jandarmii vor fi mobilizati pentru perioada sarbatorilor pascale. In perioada 23 - 26 aprilie , 40 de luptatori din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanta vor asigura masurile de ordine si siguranta publica in zona unor biserici din municipiul Constanta, iar, in noaptea de Inviere, peste 50 de jandarmi vor asigura ordinea si siguranta publica la Catedrala Arhiepiscopala.

Circulatia rutiera va fi restrictionata , sambata, in zona Catedralei Sfintii Apostoli Petru si Pavel din municipiul Constanta, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului , va tine slujba religioasa. Potrivit sefului Biroului Drumuri Nationale si Europene din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Constanta, subcomisar Tudorel Dogaru, mai multe echipaje vor patrula prin zona bisericilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea