Social

Apogeul regimurilor totalitare

O noapte atat de lunga. Apogeul regimurilor totalitare. 19351953 :: coord. Stephane Courtois.
Traducere de Despois, Colectia FID - Fapte, Idei, Documente. Cat de vinovati sunt Churchill si Roosevelt de "vanzarea" de la Ialta?

A intentionat vreodata Partidul Comunist Francez sa transforme intr-o republica sovietica? Ce apropiere se poate face intre Revolutia franceza si ? Cine se infrunta de fapt in Razboiul civil din Spania? Cand a incoltit in mintea lui Stalin ideea sovietizarii estului european?

Intrebari nu doar incitante, ci inevitabile cand examinam sangerosul secol XX, cu totalitarismele, ambiguitatile si mizele sale ideologice.

Renumiti cercetatori: Stephane Courtois, Nicolas Werth, Jacques Julliard, Nikita Petrov, Sarah Davies, Francoise Thom, Stefan Breuer, Claire Mouradian, Marc Lazar, Horst Moller, dezvaluie aici revelatoare documente de arhiva recent descoperite, luminand din unghiuri inedite atat istoria primilor ani de comunism si ai nazismului, cat si personalitatea si gandirea actorilor principali: Stalin, Hitler, Mussolini , Franco , Thorez...

Initiatorul dezbaterii, temerarul Stephane Courtois, coordonator al faimoasei Carti negre a comunismului, cel care a avut curajul, alaturi de doar cativa alti cercetatori contemporani, de a afirma necesitatea studierii impreuna, in tot cazul cu egala indreptatire, a celor doua totalitarisme care au insangerat secolul XX: nazismul si comunismul, ne ofera inca o carte pasionanta si teribila in acelasi timp.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea