Social

# aplicatie mobila coronavirus #aplicatie mobila ati

Aplicatie mobila pentru a afla starea pacientilor internati la ATI

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat ca rudele pacientilor internati la ATI vor putea afla informatii despre starea acestora cu ajutorul unei aplicatii mobile.

„In acest moment se finalizeaza practic partea operationala a acestei aplicatii, urmand ca in saptamanile urmatoare ea sa devina functionala”, a mentionat ministrul Sanatati

Ministerul Sanatatii a semnat inca din luna martie un protocol cu o companie non-guvernamentala, care a pus la dispozitie aceasta aplicatie mobila. 

„Ministerul Sanatatii a semnat inca din martie un protocol cu organizatia non-guvernamentala Geeks for Democracy care a pus la dispozitia Ministerului Sanatatii o aplicatie prin care medicii din sectiile ATI sa poata sa contacteze apartinatorii pacientilor internati in Terapie Intensiva. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID si suport COVID in legatura cu dorinta lor de a se implica in acest proiect pilot”, a mai adaugat Ioana Mihaila.

Aplicatia va pune la dispozitie informatii din 14 spitale din Bucuresti, Cluj, dar si alte municipii. Aceasta va fi disponibila in saptamanile ce urmeaza, pentru ca momentan inca se lucreaza la partea tehnica. 

„Sunt 14 spitale care au raspuns pozitiv intrebarilor noastre, majoritatea sunt spitale mari din Bucuresti si  din Cluj, sunt si cateva spitale orasenesti si municipale care au raspuns pozitiv. in acest moment se finalizeaza practic partea operationala a acestei aplicatii, urmand ca in saptamanile urmatoare ea sa devina functionala”, a explicat Ioana Mihaila, miercuri, dupa sedinta de Guvern.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea