Social

#apeluri telefonice #taxa apeluri #tarife diferentiate

Apelurile telefonice in alte retele vor fi taxate la fel ca apelurile in retea

Operatorii de telefonie mobila ce activeaza pe piata locala sunt obligati sa lanseze oferte prin care clientii lor sa poata efectua apeluri telefonice in alte retele la tarife egale cu cele practicate la realizarea unui apel in retea.

Decizia care va implica toti operatorii locali de telefonie mobila - Vodafone, Orange, Cosmote si RCS&RDS - isi propune sa elimine posibilele abuzuri de pozitie dominanta pe care acestia le-ar comite in propriile retele.

In prezent, toti cei patru operatori practica tarife diferentiate cand vine vorba despre apelurile efectuate in retea si cele realizate intr-o alta. Intrucat diferenta dintre cele doua tipuri de apeluri telefonice este "excesiva", consumatorii risca sa fie prejudiciati.

"Acest lucru poate conduce la prejudicierea consumatorilor, care vor plati tarife mai mari si poate afecta mediul concurential din acest domeniu prin limitarea dezvoltarii retelelor mai mici, mentinerea artificiala a cotelor pe piata de retail, afectarea migrarii utilizatorilor catre alte retele", se precizeaza intr-un comunicat al Consiliului Concurentei.

Pana in data de 30 august, clientii operatorilor locali de telefonie mobila sunt invitati sa trimita Consiliului Concurentei observatii referitoare la noile angajamente.

Sursa foto: ehow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea