Social

#reciclare #pet #aluminiu #ambalaje pet

Apar in magazine aparatele care colecteaza ambalaje PET si din aluminiu

Ambalajele de aluminiu si cele PET vor fi colectate in aparate speciale amplasate in marile lanturi de magazine. Cetatenii care vor aduce deseuri in aceste centre vor primi pentru fiecare unitate un voucher de cinci bani. Voucherele urmeaza sa fie folosite pentru cumparaturi in cadrul magazinului in care este amplasat aparatul respectiv.

Aceste prevederi sunt stipulate in acordul voluntar privind prevenirea generarii de deseuri de ambalaje si imbunatatirea colectarii si reciclarii semnat, luni, intre reciclatori, retaileri si Ministerul Mediu, in prezenta premierului Ponta.

Aparatele de colectare de PET-uri si aluminiu vor fi cumparate de reciclator. In schimb, valoarea voucherelor va fi acoperita de retaileri.

Potrivit Deliei Nica, vicepresedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), amplasarea aparatelor se va face treptat in functie de cat de repede se incheie contractele dintre magazine si reciclator.

Un asemenea aparat costa 20.000 de euro. Valoarea lui ajunge la 30.000 de euro, in conditiile in care se adauga si costurile de intretinere.

Sursa foto: petstar.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea