Social

APADOR-CH acuza Jandarmeria in legatura cu incidentele anti-NATO

Noi concluzii legate de reactiile impotriva manifestantilor anti-NATO care au avut loc in zilele Summit-ului NATO gazduit de tara noastra. Astfel, organizatia neguvernamentala APADOR-CH considera ca interventia jandarmilor impotriva tinerilor militanti anti-NATO a fost nejustificata si disproportionata.

Raportul APADOR-CH spune ca jandarmeria nu avea motive sa intervina in forta impotriva celor 46 de persoane care se aflau intr-o hala a fostei fabrici Timpuri Noi, astfel ca sunt solicitate masuri de sanctionare a celor care au coordonat operatiunea.

Potrivit raportului, tinerii protestatari anti-NATO care inchiriasera hala din Timpuri Noi nu aveau arme, droguri sau substante interzise, nu planificau demonstratii violente, tot ce faceau nu era decat sa isi manifeste pasnic opiniile anti-razboi si anti-NATO.

Un alt aspect dezvaluit de investigatiile organizatiei care militeaza pentru respectarea drepturilor omului arata faptul ca cel putin unul dintre tinerii retinuti de fortele de ordine a fost umilit,  fiind obligat sa se dezbrace complet in sediul sectiei pentru a fi controlat.

Astfel, prin prisma acestor concluzii, ONG-ul cere sanctionarea celor care au dispus si coordonat descinderea, dar si a executantilor operatiunii. De aceeasi parere era in urma cu doar cateva zile si ministrul roman de Interne, Cristian David , care declara ca vor exista sanctiuni, daca se va dovedi ca interventia jandarmilor a fost una brutala.

Pe 2 aprilie, in prima zi a desfasurarii Summit-ului NATO la Bucuresti, Politia si Jandarmeria au intervenit in forta impotriva unui grup de persoane aflate intr-o hala a SC Flaros SA, iar 54 de persoane au fost private de libertate pentru cateva ore in mai multe sectii de politie din sectorul 3.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea