Social

#cancer bucal #apa de gura #utilizare apa de gura #pericol utilizare apa de gura

Apa de gura te poate imbolnavi grav! Iata ce poti pati daca o folosesti in exces!

Obiceiul de a-ti clati gura cu formule de curatare a cavitatii bucale te poate aduce pe patul de spital, sustin cercetatorii Universtatii din Glasgow, Scotia. Uzul indelungat si excesiv al apei de gura poate conduce la dezvoltarea unor forme de cancer in cavitatea bucala.

Studiul efectuat de scotieni indica un risc crescut de aparitie a cancerului oral la persoanele care folosesc apa de gura mai mult de trei ori pe zi.

Stomatologul David Conway, coordonatorul cercetarii, sustine ca metodele clasice de ingrijire a danturii sunt mult mai sanatoase.

"Oamenii ar trebui sa foloseasca mai mult periuta de dinti si ata dentara, in loc sa recurga la inlocuirea acestora cu apa de gura", a explicat acesta.

Un alt studiu, efectuat in 2013 de cercetatorii britanici, a indicat un risc crescut al atacurilor vascular-cerebrale si de infarct in randul persoanelor care folosesc in mod obisnuit apa de gura.

Explicatia efectelor nocive ale apei de gura sta in distrugerea bacteriilor "bune" din cavitatea bucala, care au rol in mentinerea unui nivel scazut al tensiunii arteriale, dar si in eliminarea bacteriilor rele care pot produce imbolnaviri diverse la acest nivel.

Sursa foto: mindbodygreen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea