Social

#radet #cgmb #sorin oprescu #subventie

Apa calda si caldura, mai scumpe pentru bucuresteni

In aceasta iarna, bucurestenii vor plati mai mult pentru caldura si apa calda , in urma majorarii pretului gigacaloriei.

Consiliului General al Municipiului Bucuresti urmeaza sa discute, in aceasta saptamana, cresterea pretului gigacaloriei de la 119 lei la 124 lei.

Cresterea facturilor la intretinere se datoreaza majorarii TVA de la 19% la 24%. Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice factureaza consumatorii la un pret de 100 lei pe gigacalorie plus 19 lei TVA.

Cresterea taxei ar urma sa provoace pierderi pentru RADET, motiv pentru care pretul va creste in aceasta iarna pentru bucuresteni.

"Practic, acum se face un artificiu contabil. Pretul de facturare este 119, dar factura trebuie, conform legii, sa contina TVA de 24%. In consecinta, regia nu mai primeste cei 100 de lei care ar trebui sa-i revina, ci ceva mai putin, iar incasarile sale sunt astfel mai mici", au explicat surse municipale pentru Realitatea.net.

In Bucuresti, pretul real al gigacaloriei in Bucuresti este de 298,61 de lei, din care 173,89 lei pretul producatorului ELCEN si 124,72 lei pretul de distributie si transport al RADET.

Guvernul nu a anuntat inca daca va mai acoperi integral subventia la caldura si apa calda in aceasta iarna.

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a explicat, la inceputul lunii, ca mai putin de jumatate dintre bucuresteni au nevoie de subventii, iar restul ar urma sa plateasca pretul integral al gigacaloriei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea