Social

#alegere anvelope #anvelope all season #anvelope iarna #anvelope

Anvelope all season vs anvelope iarna: ce sa alegi pentru o investitie inspirata!

Iata o mare dilema a soferilor de pretutindeni: sa cumpere anvelope de iarna sau anvelope all season pentru masina lor? De vreme ce legislatia accepta ambele variante pentru condusul regulamentar in sezonul rece, criteriile de departajare raman eficacitatea celor doua tipuri de cauciuri si costurile implicate pe termen lung. O investitie inspirata inseamna, desigur, sa cunosti avantajele si dezavantajele optarii pentru anvelope all season sau anvelope de iarna.

De la data de 1 noiembrie 2011, autoritatile au decretat: toate masinile trebuie sa fie dotate cu anvelope de iarna sau cauciucuri all season atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 7 grade C, altfel soferul care nu respecta legea este pasibil de amenda. Insa nici pana in prezent nu au contenit controversele privind alegerea mai inspirata a anvelopelor pentru anotimpul rece: merita mai degraba sa cumperi cauciuri de iarna sau este suficient sa optezi pentru cele mixte?

Avantajele si dezavantajele anvelopelor de iarna vs all season

Anvelopele de iarna sunt cauciuciuri special proiectate sa dea un randament superior celor de vara in conditii de zapada, noroi, polei sau gheata. Anvelopele all season sunt un hibrid intre cele de iarna si de vara, rezistand la temperaturi ridicate si oferind o aderenta oarecare pe un carosabil acoperit cu zapada. La prima vedere, anvelopele all season sunt o optiune comoda, de vreme ce nu trebuie sa fie schimbate la tranzitiile sezoniere (cel putin nu din punct de vedere legal).

Avantajul principal al anvelopelor all season este acela ca isi pastreaza compozitia si la temperaturi foarte scazute, comparativ cu cauciucurile de vara, care devin rigide odata ce se instaleaza temperaturile negative. In rest, fata de anvelopele de iarna, cele mixte sunt net inferioare la urmatoarele capitole in care cauciurile speciale pentru zapada exceleaza:

  • aderenta pe asfalt la temperaturi mai mici de 0 grade;
  • aderenta pe zapada si gheata;
  • franare pe asfalt in conditii de inghet;
  • franare pe zapada si gheata;
  • manevrabilitate pe asfalt la temperaturi negative si in conditii de zapada si gheata.

Clima din Romania pe timp de iarna este incompatibila cu randamentul pe care il dau anvelopele all season, mai degraba potrivite pentru conditii de ploaie sau polei, nicidecum de nameti si gheata.

Daca optezi pentru anvelope de iarna pentru masina ta, vei considera probabil ca te va costa mai mult sa cumperi doua seturi de cauciuri, pe care sa le si schimbi de la un sezon la altul. Lucrurile nu stau chiar asa, de vreme ce anvelopele all-season sunt mai scumpe decat cele de iarna, iar rezistenta lor este mai redusa decat a celor de vara. Pe termen lung, ai putea irosi bani inlocuindu-le des.

Unde gasesti cele mai bune anvelope de iarna

Premiumanvelope.ro iti pune la dispozitie o gama diversificata de anvelope de iarna si anvelope de iarna premium, la preturi accesibile pentru orice tip de buget. Gasesti aici cauciucuri excelente din categoria brandurilor economice (Semprit, Viking, Barum sau Matador) si anvelope premium, de la Pirelli, Michelin, Goodyear, Continental sau Pirelli.

Profita de promotiile cu preturi care pornesc de la doar 129 de lei si pregateste-ti masina de iarna cu anvelope in care merita cu adevarat sa investesti. Tot la Premium Anvelope gasesti si faimoasele anvelope Vredestein si anvelope Nokian.

Vezi acum ce anvelope de iarna 2014-2015 se potrivesc cel mai bine nevoilor tale si pregateste-te sa conduci in conditii optime, indiferent de anotimp!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea