Social

#Nelu Tataru #doze #ministrul sanatatii #anti-covid #vaccin

ANUNTUL lui Nelu Tataru: Cate doze de vaccin anti-Covid vor ajunge in Romania

Ministrul Sanatatii, Nelu Tătaru, a anuntat cate doze de vaccin anti-Covid vor ajunge in Romania. Uniunea Europeana a contractat 30 de milioane de doze, intr-o prima transa, iar tara noastra, raportat la numarul de locuitori, are asigurat 4% dintre acestea.

Vaccinurile sunt asteptate sa apara pe piata la inceputul anului viitor, a explicat ministrul la Digi24.

"Comunitatea europeană va primi 30 de milioane intr-o prima transa, avand discutii si contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmeaza sa primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numarul de populatie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite intr-o prima transa de comunitatea europeana, noi suntem cu 4% – 1.290.000 de doze," a spus Nelu Tataru.

Cine va fi vaccinat prima data

Ministrul a precizat ca numarul total de doze de vaccin anti-COVID contractat de comunitatea europeana pana in prezent se ridica la "300 de milioane de doze”, dar exista discutii pentru un numar suplimentar.

El a explicat ca in situatia primirii acestor doze de vaccin intr-o prima etapa vor fi vaccinate "grupele extreme si persoanele care lucreaza direct cu populatia, personalul medical, profesorii, personalul didactic".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea