Social

#declaratie propria raspundere #ministrul sanatatii #premier #ludovic orban

ANUNTUL lui Ludovic Orban: Cand vom afla daca ne mai trebuie declaratia pe propria raspundere in starea de alerta

Premierul Ludovic Orban a precizat ca nu s-a decis inca daca declaratia pe propria raspundere va fi obligatorie si dupa data de 15 mai.

Hotararea va fi luata, cel mai probabil, dupa declararea starii de alerta.

"Privitor la decizia daca va fi necesara sau nu declaratia, decizia va fi luata de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta dupa declararea starii de alerta. Exista opinii pe tema asta, pana la urma va prevala decizia consiliului si o vom anunta public in timp util, astfel incat oamenii sa stie despre ce e vorba. Ce este cert, vor exista o suma de motive care sunt publicate deja pe site-ul MAI pentru deplasarea in afara localitatii," a spus Ludovic Orban la Digi24.

Premierul a mai precizat ca pentru zonele metropolitane nu vor exista astfel de restrictii, in conditiile in care multi oameni care lucreaza in orase mari locuiesc in localitati din apropiere.

Ministrul Sanatatii: Declaratia scrisa nu va mai fi obligatorie

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a spus in timpul unei dezbateri in Parlament ca dupa 15 mai nu va exista declaratia pe propria raspundere, in varianta scrisa, nici pentru deplasarea in interiorul localitatii, nici in afara acesteia.

Nelu Tataru a precizat ca vom putea parasi localitatea doar din motive bine intemeiate, cum ar fi deplasarea la o proprietate, ingrijirea unor persoane sau participarea la evenimente restranse de familie.

"Se poate iesi doar din motive bine intemeiate. Mergem sa ingrijim pe cineva, un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului, sunt motive intemeiate. Le veti vedea in urmatoarea perioada. Ne-am gandit sa fie verbala declaratia si sa putem dovedi cu ceva, cu un act de proprietate sau ceva. Trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat," a afirmat ministrul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea