Social

# ministrul de finante #florin catu #alocatii copii

Anuntul facut de Florin Catu: Cu cat vor creste alocatiile copiilor de la 1 august

Ministrul de Finante, Florin Citu, a anuntat ca alocatiile copiilor vor creste de la 1 august cu 15%, urmand ca in luna ianuarie sa urmeze o alta crestere.

Acesta a spus ca e de parere ca legea care prevede dublarea alocatiilor pentru copii este una populista si neconstitutionala, care a fost aprobata dupa ce a fost aprobat bugetul pentru 2020 si trecuta prin Parlament fara sursa de finantare.

"Legea o vom aplica si vom creste alocatiile incepand cu 1 august. Procentul de crestere va fi prezentat de premier, este in avizare proiectul de lege si va fi prezentat in urmatoarea sedinta de Guvern. Va fi in jurul a 15%, iar de la 1 ianuarie vom face o alta crestere a alocatiilor. Nu ne oprim aici," a declarat Florin Citu, luni, la Realitatea Plus.

Ministrul a subliniat ca trebuie sa se ia in considerare si situatia economica la nivel global din momentul de fata. Acesta a mai precizat ca Guvernul a făcut eforturi uriașe în vederea majorării alocațiilor, având în vedere că multe companii s-au închis și că veniturile la buget scad.

Curtea Constitutionala a decis dublarea alocatiilor

Alocatiile copiilor trebuie dublate de la 1 august. Asta a hotarat Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in urma cu doua saptamani, respingand sesizarea Guvernului. Astfel CCR a decis ca legea care respinge ordonanta Guvernului prin care dublarea alocatiilor era amanata pana la 1 august este constitutionala.

Guvernul a atacat legea la CCR pentru ca nu au fost precizate sursele de finantare.

Suma necesara pentru dublarea alocatiilor este de 7 miliarde de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea