Social

#romani germania coronavirus #romani germania #coronavirus #romani

Anunt MAE: 85 de romani din Germania, infectati cu noul coronavirus

MAE a anuntat ca 85 de romani care lucreaza la o ferma din Germania au fost depistati pozitiv cu noul coronavirus. Toti se afla in acest moment in carantina. Costurile privind hrana si cazarea romanilor sunt cuportate de angajator. In plus, acestia primesc si o diurna zilnica de 50 de euro.

„Potrivit datelor obtinute de catre oficiul consular de la angajator, au fost testati toti angajatii fermei, iar dintre acestia 85 cetateni romani au fost testati pozitiv in perioada 28 mai-11 iunie a.c. Toti cei 85 de angajati sunt asimptomatici, fiind plasati in carantina. Toate costurile referitoare la cazare si hrana pe durata carantinei sunt suportate de catre angajator, care acorda si o suma zilnica de 50 de euro fiecarei persoane. De asemenea, alti 19 lucratori romani, testati pozitiv la sfarsitul lunii mai, au incheiat perioada de carantina, au avut doua teste negative si au revenit deja in tara. Totodata, in cazul in care cetatenii romani care au fost testati pozitiv cu COVID-19 isi vor exprima dorinta de a reveni in tara, angajatorul va intreprinde demersurile necesare dupa expirarea perioadei de carantina si retestare.

Consulatul General al Romaniei la Munchen este in dialog cu angajatorul si autoritatile locale, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, conform competentelor legale si cu respectarea masurilor adoptate de autoritatile locale in contextul pandemiei de COVID-19”, se arata in comunicatul MAE”, anunta Ministerul de Externe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea