Social

#casatorii mixte #bor #biserica ortodoxa romana

Anunt important! Biserica Ortodoxa Romana aproba casatoriile mixte

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) a decis aprobarea casatoriilor mixte. Capii BOR, in frunte cu Patriarhul Daniel, au luat decizia de a acorda o dispensa pentru cuplurile mixte privind casatoria, se arata intr-un comunicat emis de BOR.

"In urma discutiilor din presa referitoare la pozitia Bisericii Ortodoxe Romane privind casatoriile religioase mixte, facem urmatoarele precizari:

Pentru a pastra unitatea de credinta si de viata spirituala in familie, traditia canonica stricta a Bisericii Ortodoxe a formulat explicit interdictia casatoriei credinciosilor ortodocsi cu persoane de alta confesiune crestina. Totusi, prin iconomie sau pogoramant, din ratiuni pastorale in contexte socio-culturale multiconfesionale, Biserica Ortodoxa ingaduie casatoria credinciosilor ortodocsi cu persoane de alta confesiune crestina, dupa obtinerea dispensei (aprobarii speciale) de la episcopul ortodox al locului, care are cea mai inalta responsabilitate pastorala in eparhie.

Insa conditia este ca pruncii care se nasc dintr-o casatorie mixta sa fie botezati in Biserica Ortodoxa. Prin urmare, Bisericile Ortodoxe locale pot lua hotarari in privinta aplicarii iconomiei dupa caz si din ratiuni pastorale particulare.

In concluzie, in lumina celor mentionate mai sus, episcopul locului (chiriarhul) poate sa acorde(ca exceptie de la regula) dispensa pentru casatoria religioasa a unei persoane crestin-ortodoxe cu o persoana de alta confesiune crestina", se arata in comicatul BOR, potrivit libertatea.ro.

Sursa foto: radiocluj.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea