Social

#scoala #an scolar #profesori #elevi

Anul scolar a inceput cu proteste, in mai multe scoli din tara

Anul scolar 2010-2011 a inceput, luni, cu proteste in multe scoli, unde cadrele didactice si-au aratat inca o data nemultumirea fata de salariile mici si fata de celelalte probleme din sistem.

In Bucuresti, la Liceul "Gheorghe Sincai", cadrele didactice au acuzat coruptia si subfinantarea educatiei. "Si noi suntem marcati de lipsa de bani, si noi avem copii, si copiii profesorilor au nevoie de rechizite. (...) In loc sa se reduca salariile, trebuia sa fie redusa coruptia", a declarat, pentru Realitatea TV, presedintele Sindicatului Tinerilor Profesori, Corneliu Rigler.

Tot in Capitala, la Scoala Centrala , profesorii i-au transmis ministrului Educatiei, Daniel Funeriu , sa fie mai documentat in privinta problemelor din invatamant si sa nu tina cont numai de parerea unor apropiati care ar putea fi "rupti" de catedra si de sistemul de invatamant.

Cadrele didactice au acuzat schimbarile frecvente ale programei scolare si examenelor nationale, care nu sunt in folosul elevilor. "La realizarea programei si a manualelor, speram ca vor fi alesi oameni de la catedra, foarte bine pregatiti, si nu oamenii din birouri, rupti de realitatea concreta", a declarat o profesoara.
 

 ( citeste continuarea in Ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea