Social

Anul electoral aduce 15 parcuri noi in Bucuresti

Primaria Capitalei va cheltui pana la 10 milioane de euro pentru infiintarea sau extinderea de spatii verzi , se spune intr-un proiect al municipalitatii. Aproximativ 15 zone din Bucuresti din sectoarele 2, 3 si 6 vor deveni parcuri anul acesta, potrivit unui proiect al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB). Amenajarea va costa municipalitatea intre cinci si zece milioane de euro. Cele mai multe noi spatii verzi vor aparea in sectorul 6, unde municipalitatea va amenaja noua parcuri. In sectorul 2, patru zone vor deveni verzi, iar in sectorul administrat de Liviu Negoita, doua parcuri vor fi gata pana la sfarsitul anului. Sectorul 5 nu este trecut pe lista de investitii a PMB chiar daca sta cel mai prost in ceea ce priveste spatiul verde pe cap de locuitor. De asemenea, vor fi inlocuiti si o mare parte din copacii existenti. „Proiectul prevede plantarea a 200.000 de platani si artari canadieni. Am ales aceste soiuri pentru ca sunt rezistente. Se va renunta la plantarea plopilor pe motiv ca nu sunt rezistenti“, a explicat Razvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei. Bucurestiul a inregistrat de-a lungul timpului o diminuare a spatiilor verzi cu 50%, suprafata de spatiu verde care ii revine fiecarui bucurestean fiind sub 10 metri patrati. Normele internationale recomanda 26 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Bucurestenii care locuiesc in sectorul 2 beneficiaza de 10,51 mp de spatiu verde pe cap de locuitor, cei care locuiesc in sectorul 5 au parte doar de 6,6 mp de spatiu verde, in Timp ce bucurestenilor din sectorul 6 le revin 9,16 mp, iar celor din sectorul 4, aproximativ 9,06 mp de spatiu verde pe cap de locuitor. Pe de alta parte, suprafata spatiilor verzi din Bucuresti este chiar mai mica, sustine Razvan Murgeanu. „Administratia Lacurilor si Parcurilor a inclus la spatii verzi si cimitirele, ceea ce este gresit. O sa facem o verificare si le vom scoate de pe lista spatiilor verzi pentru ca oamenii nu se plimba sau merg sa se recreeze in cimitir“, a mai explicat viceprimarul Capitalei.

Lista proiectelor de spatii verzi

1. Str. Virtutii - Splaiul Independentei - sector 6 2. Str. Chilia Veche - Drumul Taberei - sector 6 3. Str. Mehadiei (Giulesti) - sector 6 4. Str. Sadiniei (Giulesti) - sector 6 5. Parcul ,,Nicolae Filimon’’ (Cringasi) - sector 6 6. Parcul 1 Decembrie 1918 (Ghencea) - sector 6 7. Bdul Timisoara - Valea Oltului - sector 6 8. Bdul Iuliu Maniu ( amenajare stradala) - sector 6 9. Bdul Unirii (amenajare stradala) - sector 3 10. Piata Universitatii (in jurul statuilor) - sector 3 11. Parcul Giulesti (extindere) - sector 6 12. Sos. Colentina (amenajare stradala) - sector 2 13. Sos. Pantelimon (amenajare stradala) - sector 2 14. Bdul Biruintei (amenajare stradala) - sector 2 15. Str. Dna Ghica (amenajare stradala) - sector 2

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea