Social

Anuala de Arhitectura Bucuresti Editia aVIa

Filiala Teritoriala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania in colaborare cu igloomedia si Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) organizeaza cea de-a sasea editie a Anualei de Arhitectura in perioada 4-18 iunie 2008.

 

Anuala de Arhitectura Bucuresti aduce in atentia publicului cele mai bune proiecte ale comunitatii de arhitecti bucuresteni si propune o serie de activitati culturale pe teme de arhitectura deschise publicului larg. Timp de doua saptamani vor avea loc dezbateri, conferinte, expozitii, evenimente urbane si lansari de carte pe teme de arhitectura si dezvoltare urbana, toate urmarind sa demonstreze ca „arhitectura conteaza”. Majoritatea evenimentelor se vor desfasura la Sala Dalles, MNAC si Carturesti.

 

Anuala de Arhitectura devine mai mult decat un eveniment emblematic al arhitectilor sau profesionistilor in domeniul constructiilor, ea se transforma intr-un eveniment urban de amploare care se adreseaza din ce in ce mai mult locuitorilor capitalei, beneficiarii directi ai proiectelor de arhitectura.

 

Evenimentul central al Anualei este expozitia-concurs cu lucrarile arhitectilor bucuresteni. Arhitectii filialei teritoriale Bucuresti a OAR pot inscrie lucrari finalizate pana in luna aprilie 2008 in sapte sectiuni de concurs: Arhitectura, Amenajari si design de interior, Restaurare si reabilitare,  Studii si proiecte (nerealizate), Proiecte de diploma, Carte de arhitectura si Fotografie de arhitectura. Castigatorii vor fi desemnati in cadrul Galei de Decernare a Premiilor, care va avea loc joi, 12 iunie. In cadrul festivitatii va fi lansat si Albumul „Anuala de Arhitectura Bucuresti 2008”, care va cuprinde toate proiectele inscrise in concurs.

 

La editia a VI-a a Anualei de Arhitectura vor participa invitati de marca precum Peter Bishop, Director Design for London, care va deschide expozitia London Open City; Jordi Querol Piera, vicepresedinte Architects’ Council of Europe, care va sustine conferinta cu tema „Barcelona”; cunoscutul fotograf german Roland Halbe, care va vorbi despre fotografia de arhitectura si ale carui lucrari vor putea fi admirate la Sala Dalles; arh. Carlos Castanheira, curatorul primei expozitii cu proiectele arhitectului portughez Alvaro Siza, organizate la Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC).

 

In cadrul dezbaterilor despre ameliorarea calitatii spatiului public, Asociatia Spatiul Urban Bucuresti (ASUB) va prezenta modul in care evolueaza proiectul TUB (Transcentral Urban Bucuresti). Urmarind stimularea interactiunii la nivel urban si crearea unor spatii de socializare, strada Arthur Verona se va inchide pentru automobile in zilele de 6, 7 si 8 iunie pentru a permite desfasurarea unor evenimente de arta urbana, experimente artistice, expozitii, happening-uri, concerte si proiectii.

 

Programul Anualei de Arhitectura Bucuresti, editia a VI-a 2008 

 

Joi, 5 iunie - Deschiderea expozitiei "Alvaro Siza. 54 de proiecte" si lansarea albumului Alvaro Siza din seria iglooprofil la MNAC, ora 19:00 

 

Vineri, 6 iunie - Street Delivery pe Str. Arthur Verona  

 

Sambata, 7 iunie - Street Delivery pe Str. Arthur Verona- Happening TUB pe Str. Mendeleev 

 

Duminica, 8 iunie - Street Delivery pe Str. Arthur Verona- Happening TUB pe Str. Mendeleev Luni, 9 iunie - Conferinta Roland Halbe - "Fotografia de arhitectura", Rooms Resto.Club, str. Mendeleev nr. 28-30, ora 17:00 

 

Marti, 10 iunie - Lansarea albumului "Birouri din Romania" din seria igloobest,  Sala Dalles, ora 17:00 

 

Miercuri, 11 iunie - Conferinta Jordi Querol Piera - "Barcelona", Rooms Resto.Club, ora 17:00 

 

Joi, 12 iunie - Conferinta Steven Borncamp, Fondator Romania Green Building Council "Oportunitati pentru Constructii Verzi in Romania", Rooms Resto.Club, ora 11:00- Gala de Decernare a Premiilor Anualei si lansarea Albumului „Anuala de Arhitectura Bucuresti 2008”, Fratelli Lounge & Club,  str. Glodeni nr. 1-3, ora 19:00 

 

Luni, 16 iunie    - Conferinta ASUB - "Spatiul public in Bucuresti", Sala Dalles, ora 12:00 

 

Marti, 17 iunie - Lansarea albumului "Kastello. Palate ale rromilor din Romania" din seria igloopatrimoniu, sub_Carturesti, str. Arthur Verona nr. 13, ora19:00.

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea