Social

Antidot impotriva obezitatii

Obezitatea care afecteaza o mare parte din tarile Occidentului a inceput sa faca victime si printre romani. Mai mult de jumatate din populatia tarii este supraponderala, insa dintre acestia doar patru milioane au fost diagnosticati de specialisti. Oamenii de stiinta explica cresterea tesutului adipos din corp prin actiunea enzimei lipazei lipoproteinice (LPL) care aduce grasimile din sange in tesutul gras al organismului. Medicii incearca sa gaseasca un antidot impotriva obezitatii. Studiile realizate de doctori arata ca acidul linoleic conjugat (CLA), care face parte din familia acizilor grasi omega-6 nesaturati, faciliteaza eliminarea grasimilor din corp, fara sa afecteze masa musculara . In acelasi timp CLA impiedica reacumularea de grasimi in organism (efectul "antiyo-yo"). In colaborare cu prestigiosul institut olandez Lipid Nutrition, cu o larga experienta in domeniul nutritiei pentru adulti si copii, a fost creata formula Clarinol, care contine CLA, gelatina, glicerina , apa. Doctor Sandra Einerhand, directorul acestui institut, expert de renume international in acest domeniu, in urma studiilor pe care le-a realizat pe o perioada de sase luni pe subiecti supraponderali, a ajuns la convingerea ca noua formula a contribuit vizibil la reducerea masei corporale, grasimea fiind redusa de pe coapse si abdomen, iar raportul intre talie si solduri a scazut. Studiile au aratat ca CLA, sub forma Clarinol, ajuta la eliminarea grasimilor din organism, previne formarea de noi depozite de grasimi, contribuie la mentinerea masei musculare, precum si la reducerea nivelului de colesterol din sange. Totodata, influenteaza favorabil metabolismul, in felul acesta ajutand la arderea grasimilor chiar si in timpul somnului, imbunatateste raportul grasime/muschi in corp, in favoarea masei musculare, micsoreaza nivelul de colesterol nociv (LDL) si creste nivelul de colesterol bun (HDL), creste capacitatea de aparare a organismului. Un numar mare de studii arata ca CLA se gaseste in mod natural in lapte, branzeturi si in carnea de vita. Rezultatele acestor cercetari arata ca in functie de dieta, varsta si sex se consuma prin alimente o cantitate de 160-430 mg CLA. Cu toate acestea, cercetatorii considera ca aceasta cantitate este mult prea mica pentru a avea o influenta benefica asupra organismului, fiind necesara completarea dietei zilnice cu ajutorul suplimentelor alimentare, pentru a ajunge la un nivel optim.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea