Social

#udmr #Antal Arpad #autonomia Tinutului Secuiesc

Antal Arpad (UDMR): Vom realiza autonomia Tinutului Secuiesc

Antal Arpad , lider local al UDMR si primarul municipiului Sfantu Gheorghe, a declarat, joi, ca se va realiza autonomia Tinutului Secuiesc , impreuna cu cele 20 de milioane de romani.

Arpad a facut aceasta declaratie cu ocazia simpozionului "Drumul regiunii autonome Alto-Adige-Sudtirol din Italia, o fosta problema - un succes actual ca regiune multilingvistica din Europa", eveniment la care au participat specialisti din Tirolul de Sud.

"Iata ca 60 de milioane de italieni, care au fost vehement impotriva ideii de autonomie , au acceptat-o pana la urma si peste 100.000 de italieni care traiesc in Tirolul de Sud si-au dat seama ca si ei au de castigat din aceasta autonomie. Iata ca s-a demonstrat ca se poate realiza autonomia prin dialog si deschidere", a spus Antal.

"Reactia romanilor fata de aceste solicitari (n.r. - de obtinere a autonomiei) este extrem de importanta. (...) Cred ca depinde foarte mult de noi toti cand se va realiza autonomia Tinutului Secuiesc. Daca avem inteligenta si luciditatea necesare putem sa o avem foarte repede, in conditii extrem de bune, dar daca o parte nu are luciditatea necesara s-ar putea sa dureze mai mult. (...) Sunt insa sigur de faptul ca vom realiza autonomia Tinutului Secuiesc, impreuna cu cele 20 de milioane de romani", a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea