Social

# comercializare carne porc #comercializare carne de porc #controale dure #carne de porc #ansvsa

ANSVSA - controale dure in locurile unde se comercializeaza carne de porc

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va demara incepand de astazi controale dure un locurile in care se comercializeaza carne de porc si produse specifice sarbatorilor de Craciun. 

 

"Vom demara controale soc premergatoare sarbatorilor de Craciun, peste tot unde se comercializeaza carne de porc. In aceasta perioada, unii romani pot cadea in capcana cumparand carne de porc care nu este controlata sanitar-veterinar, pe motiv ca achizitioneaza carne cu gust, carne romaneasca, dar care poate fi contaminata cu parazitul trichinella spiralis si este o ingrijorare.", a anuntat vicepresedintele Autoritatii, Mihai Ponea, potrivit Agerpres.

"Vom face informari cu riscurile consumului de carne din zonele neautorizate, vom da instructiuni cu ceea ce inseamna trichineloza si unde se recolteaza probe. O sa facem afise pentru informarea consumatorilor.

Toti colegii nostri vor asigura permanenta de la 1 decembrie. Vom posta pe site unde pot efectua oamenii examenul trichineloscopic. Vom colinda din judet in judet ca sa ne asiguram ca romanii au unde merge cu carnea si sambata si duminica pentru a face probele dupa ce isi taie porcul si astfel sa avem toate locurile din Romania acoperite.

Stim ca sacrificarile sunt la sfarsit de saptamana si daca oamenii nu gasesc unde sa isi faca analiza nu asteapta si consuma carnea fara sa fi efectuat examenul trichineloscopic. In ultimii ani au aparut cazuri de trichinella la om, iar aceasta boala este o povara pentru un adult pe o perioada indelungata, iar la un copil sau un batran poate duce chiar si la moarte.

De aceea am venit in intampinare si punem la dispozitie locuri unde se vor putea efectua aceste analize la numai 25 de lei, o suma modica, care practic nu acopera costul analizei. Vom veni si cu informari catre consumatori ca sa prevenim consumul de carne din locuri neautorizate si sa starpim traficul ilegal", a adaugat Ponea, potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea