Social

#lactate #atentionare # lactate ieftine # ulei de palmier

ANPC avertizeaza: Atentie la lactatele ieftine, sunt facute din ulei de palmier

ANPC avertizeaza romanii cu privire la numarul in crestere de lactate si branzeturi care contin din ce in ce mai multe uleiuri vegetale. Uleiul de palmier are o valoare nutritiva mai redusa ca laptele.

Printre produsele lactate care contin foarte multe uleiuri vegetale gasite de inspectorii ANPC se numara "Untar", confundat adesea cu untul, produs ce nu trebuie sa contina grasismi vegetale.

"Acest produs, datorita faptului ca are o denumire derivata de la cuvantul unt, se confunda foarte usor cu untul, mai ales ca este expus la vanzare intre alte sortimente de unt", a explicat inspectorul ANPC, Sanziana Coliba.

Valoarea nutritiva a branzeturilor care contin multe uleiuri vegetale, in special ulei de palmier, este mai scazuta, insa problema o constituie faptul ca romanii nu citesc intotdeauna ambalajul inainte sa cumpere.

"La unt, cam jumatate din grasimea declarata este lactata, iar cealalta jumatate este substituita de grasime vegetala. La branza, 100% este substituita. Sunt multe probe in care grasimea declarata lactata este vegetala", a explicat Anca Gavril, director laborator analize, citata de Realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea