Social

#jucarii #prize #anpc #protectia consumatorului # produse periculoase

ANPC a intocmit o lista cu produsele periculoase comercializate in Romania

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a realizat o lista cu cele mai periculoase produse depistate pe piata romaneasca in primele luni ale lui 2011, scrie adevarul.ro.

Lista a fost validate prin sistemul European de alerta RAPEX.

Iata cateva dintre produsele care prezinta un pericol pentru sanatatea romanilor:

- Cana- fierbator electrica “Yong Heng” (China). Partile sale active nu sunt protejate impotriva atingerilor accidentale, iar cordonul de alimentare nu are manta de acoperire, nicio dispozitie de ancorare a cablului si prezinta pericol de electrocutare.

- Priza multipla SELDUR, cu risc de soc electric.

- Set accesorii politie "Power Police Wins" (China). Pistolul de jucarie are gloante cu ventuze, care se pot desprinde usor si pot fi inghitite de catre copii.

- Pian de jucarie "Funny Piano" (China). Este decorat cu o ciuperca a carei baza este dintr-un material plastic transparent , neetans, umpluta cu bilute de polistiren care pot fi scoase si inghitite de catre copii.

- Prize multiple "Kia" si "Haska", cu risc de electrocutare. Contactele laterale de impamantare nu asigura o presiune de contact suficienta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea