Social

#handicap #somer #informare #campanie

ANOFM lanseaza un proiect pentru somerii cu dificultati de integrare pe piata muncii

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca organizeaza astazi in capitala conferinta de lansare a proiectului "Sanse egale pentru un viitor comun”.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 30 luni (1 august 2010 - 31 ianuarie 2013) si beneficiaza de finantare in valoare de 15,304 milioane lei, informeaza Agerpres.

Obiectivul programului “Sanse egale pentru un viitor comun” este de a ajuta la dezvoltarea serviciului de asistenta personalizata si individuala pentru somerii care au dificultati de integrare pe piata muncii. Proiectul se va desfasura deocamdata in trei orase din tara, urmand ca mai tarziu sa fie aplicat si la nivel national.

Proiectul vine in intampinarea nevoilor Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin dezvoltarea unui sistem complex ce integreaza oserie de instrumente web si aplicatii, precum evaluare si auto-evaluare pentru persoane cu dizabilitati , conversie a continutului electronic in formate ce pot fi utilizate de persoanele cu dizabilitati , gestiunea informatiilor cu privire la tinerii proveniti din centrele de plasament .

De asemenea va fi creat un portal web de comunicare si informare pentru facilitarea comunicarii intre Serviciul Public de ocupare si grupurile interesate (someri, companii, ) si un sistem de e-Learning adaptat persoanelor cu dizabilitati.


Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea