Social

ANL va construi 9.000 de locuinte sociale pentru tineri

Guvernul se imprumuta pentru a construi, pana in 2008, 9.000 de locuinte sociale care vor fi inchiriate tinerilor cu venituri reduse. Finantatorul principal al proiectului - in valoare totala de 210 milioane de euro - este Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), care va acorda statului roman un credit de 140 milioane euro, pe 20 de ani, din care 5 ani perioada de gratie .

Bugetele de stat si locale vor acoperi restul sumei. Primariile se vor ocupa de achizitionarea terenurilor si de viabilizarea lor, iar Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va finanta documentatiile tehnico-economice ale investitiilor.

Autoritatea responsabila pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului este Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), care va contracta prin licitatie lucrarile de proiectare si de executie si va supraveghea permanent lucrarile.

Locuintele sociale realizate, precum si terenurile aferente acestora se vor preda in administrare primariilor, in baza unui protocol incheiat intre acestea si ANL.

Primariile vor avea obligatia repartizarii locuintelor pe criteriile stabilite de consiliile locale, dar si raspunderi privind intretinerea si repararea lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea