Social

#ani #agentie #integritate #amenzi #anulare

ANI - cooperativa "munca in zadar"

Munca inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate se pare ca este in zadar. Nu mai putin de cinci amenzi date unor functionari publici au fost anulate in instanta, deoarece procesele-verbale au fost incorect intocmite.

In alte cinci cazuri, Judecatoria a decis sesizarea Curtii Constitutionale, iar magistratii urmeaza sa stabileasca daca prevederile Legii ANI incalca dispozitiile Constitutiei, informeaza Adevarul. Functionarul Ioan Sasaeac, angajat in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Botosani, este primul reclamant care a obtinut, in luna septembrie, anularea procesului- verbal de constatare a contraventiei.

El a fost sanctionat cu 500 de lei de inspectorii ANI, in data de 1 august 2008 , pentru nedepunerea la timp a declaratiei de avere. Zece zile mai tarziu, el a contestat contraventia la judecatorie si a aratat magistratilor ca inspectorul ANI nu a mentionat in procesul-verbal ocupatia sa si "a uitat" sa treaca ora intocmirii procesului-verbal.

El mai invoca si faptul ca procesul-verbal a fost intocmit in lipsa sa sau a unui martor, asa cum se subliniaza in Ordonanta privind regimul juridic al contraventiilor, fiind caz de Nulitate absoluta a amenzii. Reprezentantii ANI au declarat pentru Adevarul ca impotriva contraventiilor date de agentii lor s-au formulat 107 contestatii si ca judecatoriile i-au informat cu privire la anularea a doua procese-verbale.

"Instantele nu au comunicat inca hotararile judecatoresti care contin si considerentele ce au condus la solutia respectiva. Mentionam ca sentintele civile respective nu sunt irevocabile, Agentia atacandu-le cu recurs", precizeaza ANI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea