Social

#ani #cabinetul ponta #cazuri incompatibile

ANI a descoperit cazuri de incompatibilitate in Cabinetul Ponta. Afla ce membri sunt vizati!

Agentia Nationala de Integritate a semnalat situatii de incompatibilitate in cazul a patru membri ai Cabinetului Ponta. Acuzatiile sunt indreptate catre ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Pop, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, si secretarul general al Guvernului, Sorin Dan Mihalache.

Inspectorii ANI au descoperit ca Raul Hellvig ocupa in paralel functia de ministru al Turismului si cea de director de firma. Totodata, a fost angajat ca cercetator in stiinte politice la o alta societate si a primit bani de la o banca de celule stem.

Liviu Pop a fost reclamat de ANI la Parchetul instantei supreme, deoarece, in calitate de ministru interimar al Educatiei, ar fi avantajat patrimonial Federatia Sindicatelor Libere din Invatament. Inainte de preluarea portofoliului Invatamantului, Pop a fost secretar general in cadrul FSLI.

Sorin Mihalache a fost gasit incompatibil, dupa ce ANI a constatat ca, pe langa functia sa in Guvern, a fost administrator si la o societate.

In cazul lui Ovidiu Silaghi, ANI a descoperit ca acesta nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, pe care i-a obtinut in ultimele cinci luni. ANI a sesizat Oficiul pentru Spalarea Banilor si Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Oradea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea