Social

Anghelescu, inmormantat de falsi preoti

Miliardarul Florian Anghelescu a fost inmormantat de un fost preot, dat afara din Biserica Ortodoxa pentru "abateri morale" si "alte delicte".

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a tinut sa precizeze ca asa-zisul "Mitropolit Ioan" (Ion Preoteasa), care a oficiat slujba de inmormantare a miliardarului Anghelescu este, de fapt, un fost preot, caterisit pentru "grave abateri morale si alte delicte". "Are un intreg dosar la Arhiepiscopie", a subliniat parintele Stoica. Surse din cadrul BOR au afirmat ca acesta ar fi fost hirotonisit arhiepiscop , in SUA, el intentionand sa infiinteze un cult ce ar putea functiona in paralel cu BOR.

RUGACIUNI DE IERTARE

Cand un om isi ia viata faptuieste un pacat deosebit de grav, conform moralei crestine. Inseamna ca nesocoteste cel mai de pret dar al lui Dumnezeu: viata. "Pentru sinucigasi , serviciul religios este foarte sumar la inmormantare", spune parintele Stoica: "Se citesc rugaciunile de iertare la mormant". Dar, dupa funeralii, familia poate face orice demers religios pentru iertarea sufletului raposatului. "Canoanele bisericii nu permit altfel de slujba de inmormantare, dar asta nu inseamna ca Biserica ii abandoneaza pe sinucigasi. Se roaga pentru sufletele lor", a subliniat parintele Stoica.

CAND POLITIA ANCHETEAZA

In "Cazul Erbasu", cand politia inca ancheta moartea suspecta a acestuia, Biserica a hotarat ca nu este vorba despre o sinucidere, ipoteza foarte argumentata in mass-media, iar omul de afaceri a beneficiat de slujba obisnuita. "In cazul lui Anghelescu, s-a spus clar ca este vorba de sinucidere", a precizat parintele Stoica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea