Social

#angela merkel #dmitri medvedev #intalnire #rusia #soci

Angela Merkel si Dmitri Medvedev se vor intalni astazi in Rusia, la Soci

Germania intervine si ea in conflictul din Caucaz. Astazi, cancelarul german, Angela Merkel , este asteptata la Soci, in sudul Rusiei, pentru o intrevedere cu presedintele rus Dmitri Medvedev.

Intalnirea, planuita inainte de inceperea violentelor din provincia separatista Osetia de Sud , urma sa dea sansa celor doi lideri sa se cunoasca mai bine.

In contextul crizei actuale, discutiile se vor concentra in principal pe conflictul din Georgia, a carei integritate teritoriala este sustinuta si de Germania. Berlinul a pastrat o relatie stransa cu Moscova, dar surse oficiale germane sustin ca Angela Merkel nu merge la Soci in calitate de mediator.

Saptamana viitoare cancelarul german este asteptat si la Tbilisi pentru o runda de discutii cu presedintele georgian Mihail Saakasvili .

Acesta o va primi, astazi, pe Condoleezza Rice , Secretarul american de Stat. Rice va aduce o serie de documente menite sa consolideze armistitiul cu Rusia.

Potrivit presedintelui francez Nicolas Sarkozy, daca Saakasvili va semna documentele prezentate de secretarul american de Stat, Rusia va incepe retragerea trupelor de pe teritoriul georgian.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea