Social

Angela Merkel, cel mai influent lider european

Germania detine conducerea in Europa, iar cancelarul Angela Merkel este personalitatea cea mai influenta de pe continent. Acestea sunt rezultatele unui sondaj realizat in sase tari.

Astfel, 68% dintre persoanele intervievate din Franta, 57% dintre spanioli si tot atatia germani considera ca Germania este in fruntea clasamentului tarilor europene cele mai influente, releva sondajul realizat de Institutul Harris Interactive si difuzat de canalul de televiziune France 24. Mai mult, Germania este tara care va ramane cea mai influenta in Europa si in urmatorii zece ani, considera majoritatea europenilor.

Pe de alta parte, majoritatea americanilor (63%) considera ca aliatul lor traditional Marea Britanie este liderul actual al vechiului continent. Regatul Unit este considerat de altfel al doilea stat european in termeni de influenta pe continent de catre britanici si italieni, in vreme ce francezii si vecinii lor germani considera ca Franta este pe locul doi.

Personalitatea politica cea mai influenta este cancelarul german, care il depaseste din acest punct de vedere pe presedintele francez chiar si in opiniile francezilor: 38% dintre cei intervievati o numesc pe Angela Merkel si numai 18% pe Nicolas Sarkozy drept cel mai influent lider european . Americanii raman fideli aliatilor britanici si considera ca Gordon Brown este cel mai puternic european (23%), inaintea lui Sarkozy (9%) si a lui Merkel (8%).

Majoritatea europenilor si-ar da votul tot Angelei Merkel, daca presedintele europei ar putea fi ales prin sufragiu universal; numai britanicii ar vota in majoritate pentru fostul premier britanic Tony Blair.

Sondajul a fost realizat online pe un esantion de 6.478 de persoane cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani din Franta Germania, Spania, Marea Britanie, Italia si SUA, intre 27 februarie si 6 martie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea